makcik

tadi aku tengok patient aku, seorang makcik kat ward. aku da follow up makcik tu hampir dua minggu. awal pertemuan makcik tu masih bole bagi respon bila aku bertanya. hari ketiga makcik da tak sedarkan diri. perlukan mesin untuk bantu dia bernafas. aku datang hari ini, anak die cakap...

"tadi doktor cakap mak akak dah takde harapan. mungkin sampai ptg, atau malam ni je...." katanya dalam sedu-sedan...

terdiam aku mendengar anaknya berkata begitu. aku? seperti biasa. aku biasa menghadapai situasi seperti ini. simpati? ya... tapi aku tak ekspresikannya... cuma aku berharap makcik tersebut sembuh dan panjang umur...

adakah aku akan berjumpa lagi makcik tersebut esok bila aku naik ke ward?

4 comments:

  deezanne

September 16, 2009 at 10:48 AM

T____T awk memang keje kat tempat org mati.. bak kate sorang kapir kepada sorg ulama terkenal.. 'Dlm Quran ade sebut yg gunung tu mencegah dr berlakunye gempa bumi. tapi nape slalunye gempa bumi berlaku kat kawasan pergunungan'.. dengan selamba ulama tu jawab 'Hospital ialah tempat mencegah penyakit.. kenapa orang sakit pergi hospital?' er.. ade kene mengena x ngan keje awk?

  maiyah

September 16, 2009 at 12:16 PM

salam.. dah biasa mmg rasa bleh hadapi ye tak, tapi kalo sedara dekat mungkin sedih gak.. selamat hari raya :D

  yginsaf4

October 16, 2009 at 5:06 AM

salamm bro.. sodeyy kannns

  Right Here, Right Now

October 31, 2009 at 9:54 PM

wei.. bro sombong... hahha

Blog Widget by LinkWithin